Waarom TechMat

TechMat heeft 4 kernwaarden hoog in het vaandel staan: Innovatief, Bewust, Duurzaam en Topkwaliteit.

Innovatief

Er zijn vele definities van innovatie. TechMat kiest het liefst voor deze: “Innovatie is de geslaagde invoering van nieuwe vormen van toegevoegde waarde.” Innovatie is daarmee meer dan alleen een idee, product of uitvinding. Innovatie helpt een bedrijf écht verder.

TechMat is voortdurend in beweging. We denken na over verbeteringen aan producten en werkwijzen. TechMat wil anders, onderscheidend zijn. TechMat geniet ervan om met nieuwe dingen bezig te zijn en te zoeken naar oplossingen voor knelpunten die onze klanten aangeven vanuit de praktijk. Bij ons staat de klant centraal!

Een mooi voorbeeld van innovatie binnen TechMat is de ontwikkeling van onze vacuümpompen. Uiteraard waren hier al vele varianten van op de markt, maar de wens van onze klant vroeg om een specifieke uitvoering. TechMat heeft deze ontwikkeld en inmiddels hebben vele andere klanten de meerwaarde van deze vacuümpompen ontdekt!

Zoekt u ook een specifiek product en staat dit niet in onze webshop? Schroom niet ons te benaderen, wij gaan graag op zoek naar een passende oplossing!

Neem contact op

Bewust

TechMat is bewust bezig met ondernemen. Wat merkt u als klant daarvan?

• Productkeuze

De producten die TechMat verkoopt hebben allemaal een verhaal. Ze zijn nooit ‘zomaar’ in het assortiment opgenomen. De achtergrond is tweeledig: ofwel de klant heeft specifieke vraag naar het product, ofwel TechMat is zelf heel enthousiast over het product. Dat laatste zijn vaak producten die nieuw op de Nederlandse markt zijn, maar in het buitenland ruimschoots hun sporen hebben verdiend. Door bewuste keuzes te maken in het assortiment, kan TechMat achter de productlijnen staan en dit vol overtuiging leveren.

• Prijs en kwaliteit

TechMat kiest de producten zorgvuldig. Hierbij speelt ook prijs en kwaliteit een grote rol. Wij zijn niet per definitie de goedkoopste: kwaliteit vertaalt zich vaak ook in een hogere prijs. Maar met de aanschaf van een goed product kunt u wel jaren vooruit en is de kans op materiaal dat u tussentijds zomaar in de steek laat, aanzienlijk kleiner. Hierdoor kunnen processen efficiënt blijven verlopen, dat scheelt tijd en daarmee ook geld.

• Tijd

Bedrijven die niet met de tijd meegaan hebben het moeilijk. Er verandert veel in de maatschappij. De opvallendste verandering is de toename van digitalisering en het gebruik van internet in allerlei toepassingen. TechMat is zich bewust van de veranderingen en wil met de tijd meegaan. TechMat beschikt over een moderne website met webshop, waar klanten makkelijk hun weg in kunnen vinden.
Echter wij schrikken er ook niet voor terug om ‘ouderwetse principes’ zoals goede service en betrouwbaarheid te blijven hanteren. 
Daarnaast is TechMat ook onderweg; verkopen doen wij niet alleen van achter ons bureau! Wij komen graag bij u langs om te praten over uw wensen en onze mogelijkheden. Wij nemen graag de tijd voor onze klanten.

• Milieu

TechMat gaat bewust om met het milieu. Door duurzame producten op te nemen in het assortiment voorkomen we verspilling en onnodig afval. Hierdoor is het mogelijk schoner te werken, wat ook een gezondere werkomgeving voor de klant oplevert. TechMat gaat bewust om met verpakkingsmateriaal, verzending en papiergebruik.

Duurzaam

Producten die gemaakt zijn van hoogwaardig materiaal, zijn duurzaam. Duurzaamheid levert vele voordelen. Niet alleen het milieu wordt hierdoor gespaard, maar ook uw bedrijf heeft hier voordeel van. Duurzaamheid vermindert machinestilstand en verhoogt productiviteit. Hierdoor is het mogelijk besparingen te creëren die kunnen leiden tot nieuwe investeringen in uw bedrijf. TechMat kiest voor duurzame producten in het assortiment, waarmee bovenstaande voordelen worden gerealiseerd.

Een sprekend voorbeeld hiervan is de productlijn van Oil Safe.

Topkwaliteit

Door te kiezen voor A-merken in ons assortiment, kunt u producten verwachten van topkwaliteit. 
Maar kwaliteit gaat volgens ons verder dan alleen de producten. Ook onze service, technisch advies en logistieke afhandeling vormen een belangrijk onderdeel van de kwaliteit. Wij waarborgen deze kwaliteit vanuit de volgende basisprincipes:

  • voortdurend streven naar het voorkomen van gebreken
  • maximale leverbetrouwbaarheid
  • goed contact met de markt als basis voor innovatie
  • goede bereikbaarheid en altijd direct contact met ‘de baas zelf’
  • sterke communicatie en statusupdates